Reklama
 
Blog | Jan Hýsek

Za břicho se popadám :)

Proč?

V pondělí 18.8.08 byl v HOSPODÁŘSKÝCH NOVINÁCH otištěn článek "Cena zlata se začala propadat. Sráží ji dolar."

Jsem pravidelným, téměř denním, čtenářem těchto novin a považuji je za jedny z nejlepších v ČR. Mimochodem, dle jistého průzkumu čtou lidé, kteří rozhodují o důležitých věcech a manažeři, nejvíce právě HN.

Tentokráte jsem se však neubránil smíchu.

Co se zde například píše:

"Ceny zlata se oproti tisícidolarovým maximům z poloviny března propadly o pětinu a podle nejnovějších odhadů odborníků budou dál klesat. V pátek se cena žlutého kovu dostala pod 800 dolarů…"

"Americká investiční banka Goldman Sachs považuje i současnou hodnotu zlata stále za nadsazenou. Odhaduje, že za tři měsíce bude unce stát 745 dolarů."

A co mě tak pobavilo?

1.Je to sotva pár měsíců co velká část médií a tzv. odborníků všude komunikovali to, že zlato nepochybně přesáhne 1000 dolarů a potom jistě brzy padne 1200 a pak snad i 2000 USD.

2.Do toho spustily banky a makléři kampaň na prodej příslušných finančních produktů spekulujících na nárůst ceny této komodity. Nálada na růst ceny této komodity se zvyšuje.

3.Nakonec je vše jinak a zlato (nenutím Vás mi věřit, ale čekal jsem to) jde dolů.

4.Nyní tedy zřejmě přijde kampaň a spekulace na pokles ceny zlata? 🙂

Můj čistě soukromý závěr:

1.Primárně nedůvěřovat žádné bance ani makléři a snad ani žádnému odborníkovi "napojenému" na prodej čehokoli.

2.Všichni tvrdí, že cena půjde dolů? Zlato již kleslo z 1000 USD na 773 USD? Začínám vážně uvažovat o prvních nákupech! A věřte mi, mám své důvody.

zdroj: www.aakjh.blogspot.comwww.akudykam.blogspot.com

Reklama