Reklama
 
Blog | Jan Hýsek

Spameři od Telefónica O2

Chcete vyhrát nové BMW1?

Také vám chodí desítky sms od operátora Telefónica a lákají vás na novou soutěž o nová BMW1? Mě jich přišlo snad 100. Za těch několik týdnů, co mi firma sms posílá, již mohli poznat, že hrát nechci. Firma to neřeší a posílá dál.

Aby toho bylo více, tak mi posílají také reklamní sms od firmy Cyrrus a přesvědčují mě, že si mám pod stromeček koupit akcie Mercedesu.

Nechci vyhrát ani nové BMW, ani si koupit zmíněné akcie. Selský rozum mi říká, že za hlasovací soutěž o nového bavoráka zaplatím, při aktivnější účasti, pár tisícovek a pravděpodobnost výhry je zanedbatelná.

Reklama

Jedná se o SPAM? Asi ne.

Wikipedie říká o SPAMu toto: "Spam je nevyžádané masově šířené sdělení (nejčastěji reklamní) šířené internetem. Původně se používalo především pro nevyžádané reklamní e-maily, postupem času tento fenomén postihl i ostatní druhy internetové komunikace – např. diskuzní fóra, komentáře nebo instant messaging.

O SPAM se tedy zřejmě nejedná, ale obtěžuje to stejně. Spíše více.

Na pobočce O2 jsem se zaměstnankyně zeptal, zda by to zasílání nešlo "vypnout". Byla velmi překvapená. Prý jsem první, kdo si na to stěžuje. Zdá se, že Češi jsou velmi tolerantní lidé. Paní jsem řekl, že mě ten SPAM obtěžuje a že hrát o BMW nebudu. Uklidnila mě, že teď těch nevyžádaných sms bude méně. Také mi však řekla, že sms neposílají firmy (chtěla tím zřejmě říci, že to není nevyžádaná reklama ze strany firem), ale samotná Telefónica. Jako by v tom byl nějaký rozdíl.

Musím také přiznat, že nakonec mi ono zasílání reklamních sdělení "vypnula". Alespoň tak mi to řekla. Tak uvidíme, jak dlouho to vydží.

Nerad bych se dožil toho, že mi bude každý den "chodit" na mobil 300 reklamních a nevyžádaných sdělení a budou mě neustále rozptylovat od důležitějších věcí.

Také jste obtěžováni? Je vám to jedno?